ČSN ISO 3972 (560039) Senzorická analýza - Metodologie - Metoda zkoumání citlivosti chuti
- Norma: ČSN ISO 3972 (560039)
- Název: Senzorická analýza - Metodologie - Metoda zkoumání citlivosti chuti
- Kategorie: 5600 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:60673
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:560039
- Platnost:Norma není platná
- Vydání:01/2001
- Účinnost:02/2001 - 01/2013
- Jazyk:Norma je v češtině.
Norma byla nahrazena těmito normami:
ČSN ISO 3972 (560039)
Anotace textu normy ČSN ISO 3972 (560039)
Uvedená norma je českou verzí mezinárodní normy ISO 3972:1991, připravené technickou komisí ISO/TC 34 ´Zemědělské potravinářské výrobky´, subkomisí SC 12, Senzorická analýza.
Norma popisuje možné způsoby výcviku posuzovatelů poznávat a rozlišovat chuti a uvádí způsoby zjišťování senzorických schopností posuzovatelů v oblasti prahových koncentrací látek, představujících vybrané základní chuti. Udává vhodné koncentrace příslušných referenčních látek a uvádí příklady dotazníků k projednávané problematice.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.