ČSN ISO 3972   (560039) Senzorická analýza - Metodologie - Metoda zkoumání citlivosti chuti

  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:560039
  • Platnost:Norma není platná
  • Vydání:01/2001
  • Účinnost:02/2001 - 01/2013
  • Jazyk:Norma je v češtině.
Norma byla nahrazena těmito normami: ČSN ISO 3972   (560039)

Anotace textu normy ČSN ISO 3972   (560039)

Uvedená norma je českou verzí mezinárodní normy ISO 3972:1991, připravené technickou komisí ISO/TC 34 ´Zemědělské potravinářské výrobky´, subkomisí SC 12, Senzorická analýza.

Norma popisuje možné způsoby výcviku posuzovatelů poznávat a rozlišovat chuti a uvádí způsoby zjišťování senzorických schopností posuzovatelů v oblasti prahových koncentrací látek, představujících vybrané základní chuti. Udává vhodné koncentrace příslušných referenčních látek a uvádí příklady dotazníků k projednávané problematice.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

 

GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.