ČSN EN ISO 16649-3 (560079) Mikrobiologie potravinového řetězce - Horizontální metoda stanovení počtu beta-glukuronidázopozitivních Escherichia coli - Část 3: Průkaz a technika nejvýše pravděpodobného počtu s použitím 5-bromo-4-chloro-3-indolyl ß-D-glukuronidu
- Norma: ČSN EN ISO 16649-3 (560079)
- Název: Mikrobiologie potravinového řetězce - Horizontální metoda stanovení počtu beta-glukuronidázopozitivních Escherichia coli - Část 3: Průkaz a technika nejvýše pravděpodobného počtu s použitím 5-bromo-4-chloro-3-indolyl ß-D-glukuronidu
- Kategorie: 5600 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:500308
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:560079
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:07/2016
- Účinnost:08/2016 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN EN ISO 16649-3 (560079) Mikrobiologie potravinového řetězce - Horizontální metoda stanovení počtu beta-glukuronidázopozitivních Escherichia coli - Část 3: Průkaz a technika nejvýše pravděpodobného počtu s použitím 5-bromo-4-chloro-3-indolyl ß-D-glukuronidu Norma Kat. číslo: 500308

Anotace textu normy ČSN EN ISO 16649-3 (560079)
Tato česká norma specifikuje horizontální metodu průkazu a stanovení počtu glukuronidázopozitivních Escherichia coli s použitím kultivace v tekuté půdě při (37 ± 1) °C, po níž následuje subkultivace při (44 ± 1) °C a výpočet nejvýše pravděpodobného počtu (MPN). Tato metoda platí pro výrobky určené k lidské výživě a ke krmení zvířat a rovněž pro vzorky z prostředí, kde se potraviny vyrábějí a kde se s nimi manipuluje. Metoda je vhodná pro stanovení počtu buněk E. coli, které mohly být vystaveny stresujícím vlivům dehydratace, mražení, expozice slanému prostředí (jako je mořské prostředí) nebo poškození dezinfekčními prostředky, jako jsou výrobky obsahujícími chlor. Omezení aplikovatelnosti této části ISO 16649 je dáno tím, že metoda je zatížena vysokým stupněm variability. Metoda má být použita a výsledky interpretovány s ohledem na informace uvedené v kapitole 11. Metoda nebyla plně vyhodnocena pro všechny matrice (například pro mléko a mléčné výrobky). Pro mléko a mléčné výrobky je určena metoda ISO 7251.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.