ČSN EN 1988-1   (560025) Potraviny - Stanovení siřičitanu - Část 1: Optimalizovaná Monier - Williamsova metoda

  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:560025
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:12/1998
  • Účinnost:01/1999 - doposud
  • Jazyk:Norma je v češtině.

ČSN EN 1988-1   (560025) Potraviny - Stanovení siřičitanu - Část 1: Optimalizovaná Monier - Williamsova metoda Norma Kat. číslo: 54434

 Potraviny - Stanovení siřičitanu - Část 1: Optimalizovaná Monier - Williamsova metoda
Dlouhý název: Potraviny - Stanovení siřičitanu - Část 1: Optimalizovaná Monier - Williamsova metoda
Krátký název: Norma
Třídící znak: 560025
Platnost: Norma je platná
Vydání: 12/1998
Účinnost: 01/1999 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
211,00 
211,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN EN 1988-1   (560025)

Norma je českou verzí evropské normy EN 1988-1:1998. Evropská norma EN 1988-1:1998 má status české technické normy. Tato evropská norma se skládá z následujících částí: Část 1 - Optimalizovaná Monier-Williamsova metoda, 2 - Enzymatická metoda. Siřičitan může být použit ke konzervaci potravin. Za účelem minimalizace možných negativních účinků na zdraví je v mnoha zemích používání siřičitanu v potravinách regulováno. proto bylo vyvinuto mnoho metod ke zjištění přítomnosti siřičitanu a stanovení jeho množství v různých druzích potravin. Tato norma popisuje destilační metodu stanovení obsahu siřičitanu (jako oxid siřičitý) v potravinách, kde jeho koncentrace je přibližně 10 mg.kg-1 a více. Princip metody i postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma tedy stanovuje základní postupy pro stanovení kontaminantu potravin významného pro hygienu výživy. ČSN EN 1988-1 (56 0025) byla vydána v prosinci 1998.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

 

GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.