ČSN EN 16466-1 (567853) Autenticita potravin - Izotopová analýza kyseliny octové a vody v kvasném octě - Část 1: 2H-NMR analýza kyseliny octové
- Norma: ČSN EN 16466-1 (567853)
- Název: Autenticita potravin - Izotopová analýza kyseliny octové a vody v kvasném octě - Část 1: 2H-NMR analýza kyseliny octové
- Kategorie: 5678 - Bylinná a ovocná vína, ocet, voda, limonády
- Katalogový kód:521011
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:567853
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:05/2025
- Účinnost:06/2025 - doposud
- Jazyk:Část nebo celá norma je v angličtině.
ČSN EN 16466-1 (567853) Autenticita potravin - Izotopová analýza kyseliny octové a vody v kvasném octě - Část 1: 2H-NMR analýza kyseliny octové Norma Kat. číslo: 521011

Anotace textu normy ČSN EN 16466-1 (567853)
This document specifies an isotopic method to control the authenticity of vinegar and food containing vinegar as an ingredient (for example Aceto Balsamico di Modena), with a density below 1,28 g/cm3. This method is applicable on acetic acid of vinegar (from wine, cider, agricultural alcohol, etc.) in order to characterize the botanical origin of acetic acid and to detect adulterations of vinegar using synthetic acetic acid or acetic acid from a non-allowed origin (together with the method described in EN 16466 2).
The isotopic analysis of the extracted acetic acid by 2H-NMR is based on a similar method already normalized for wine analysis.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.