ČSN EN 14176   (560028) Potraviny - Stanovení kyseliny domoové v syrových měkkýších, v syrových rybách a ve vařených slávkách metodou RP-HPLC s UV detekcí

  • Norma: ČSN EN 14176   (560028)
  • Název: Potraviny - Stanovení kyseliny domoové v syrových měkkýších, v syrových rybách a ve vařených slávkách metodou RP-HPLC s UV detekcí
  • Kategorie: 5600 - Metody zkoušení a společná ustanovení
  • Katalogový kód:502245
  • Dostupnost:Tisk
  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:560028
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:07/2017
  • Účinnost:08/2017 - doposud
  • Jazyk:Část nebo celá norma je v angličtině.

ČSN EN 14176   (560028) Potraviny - Stanovení kyseliny domoové v syrových měkkýších, v syrových rybách a ve vařených slávkách metodou RP-HPLC s UV detekcí Norma Kat. číslo: 502245

 Potraviny - Stanovení kyseliny domoové v syrových měkkýších, v syrových rybách a ve vařených slávkách metodou RP-HPLC s UV detekcí
Dlouhý název: Potraviny - Stanovení kyseliny domoové v syrových měkkýších, v syrových rybách a ve vařených slávkách metodou RP-HPLC s UV detekcí
Krátký název: Norma
Třídící znak: 560028
Platnost: Norma je platná
Vydání: 07/2017
Účinnost: 08/2017 - doposud
Jazyk: Část nebo celá norma je v angličtině.
211,00 
211,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN EN 14176   (560028)

This European Standard specifies methods for the quantitative determination of domoic acid in raw bivalve molluscs and finfish as well as in cooked mussels. The limit of detection is about 10 ng/ml to 80 ng/ml (0,05 mg/kg to 0,4 mg/kg), depending on the UV detector sensitivity. Method A has been validated for the determination of DA in different raw matrices such as mussels, clams, scallops and anchovies, spiked and/or naturally contaminated at levels ranging from 2,7 mg/kg to 85,1 mg/kg. Method B has been validated for the determination of DA at levels ranging from 5 mg/kg to 12,9 mg/kg in cooked blue mussels.

For further information on validation data, see Clause 8 and Annex A.

Laboratory experience has shown that this standard can also be applied to other shellfish species, however, no complete validation study according to ISO 5725 has been carried out so far.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

 

GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.