ČSN 57 0105-3   (570105) Metody zkoušení mléčných výrobků sušených a zahuštěných. Stanovení obsahu sušiny a vody

  • Norma: ČSN 57 0105-3   (570105)
  • Název: Metody zkoušení mléčných výrobků sušených a zahuštěných. Stanovení obsahu sušiny a vody
  • Kategorie: 5701 - Metody zkoušení
  • Katalogový kód:4517
  • Dostupnost:Tisk
  • Třídící znak:570105
  • Platnost:Norma není platná
  • Vydání:neznámé
  • Účinnost:01/1981 - 01/2003
  • Jazyk:Norma je v češtině (vydaná před r.1993 může být ve slovenštině).

Anotace textu normy ČSN 57 0105-3   (570105)

Touto normou se zavádí ST SEV 735-77 jako ČSN, jíž se pro potřeby tehdejší ČSSR (ČSFR), resp. ČR doplnil 1 článek. Norma se vztahuje na neslazené zahuštěné mléko a sušené mléko a určuje metodu stanovení obsahu sušiny v neslazeném zahuštěném mléce a metodu stanovení vody v sušeném mléce. (Tato metoda je rozhodčí.) Normalizované metody jsou podrobně popsány. Norma tedy také stanovuje sledování (zjišťování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN 57 0105 část 3 byla schválena 31.8.1978 a nabyla účinnosti od 1.1.1981. Nahradila částečně čl. 18 ČSN 57 0105 z 22.5.1964.

´Změnou 1)-2/1998´, vydanou v únoru 1997 se s účinností od 1.3.1998 tato metoda nevztahuje na slazené mléko. Nyní ČSN ISO 6734 (57 0731).

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.