ČSN 57 0105-3 (570105) Metody zkoušení mléčných výrobků sušených a zahuštěných. Stanovení obsahu sušiny a vody
- Norma: ČSN 57 0105-3 (570105)
- Název: Metody zkoušení mléčných výrobků sušených a zahuštěných. Stanovení obsahu sušiny a vody
- Kategorie: 5701 - Metody zkoušení
- Katalogový kód:4517
- Dostupnost:Tisk
- Třídící znak:570105
- Platnost:Norma není platná
- Vydání:neznámé
- Účinnost:01/1981 - 01/2003
- Jazyk:Norma je v češtině (vydaná před r.1993 může být ve slovenštině).
Anotace textu normy ČSN 57 0105-3 (570105)
Touto normou se zavádí ST SEV 735-77 jako ČSN, jíž se pro potřeby tehdejší ČSSR (ČSFR), resp. ČR doplnil 1 článek. Norma se vztahuje na neslazené zahuštěné mléko a sušené mléko a určuje metodu stanovení obsahu sušiny v neslazeném zahuštěném mléce a metodu stanovení vody v sušeném mléce. (Tato metoda je rozhodčí.) Normalizované metody jsou podrobně popsány. Norma tedy také stanovuje sledování (zjišťování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN 57 0105 část 3 byla schválena 31.8.1978 a nabyla účinnosti od 1.1.1981. Nahradila částečně čl. 18 ČSN 57 0105 z 22.5.1964.
´Změnou 1)-2/1998´, vydanou v únoru 1997 se s účinností od 1.3.1998 tato metoda nevztahuje na slazené mléko. Nyní ČSN ISO 6734 (57 0731).
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.