ČSN 57 0104-3   (570104) Metody zkoušení mléka a tekutých mléčných výrobků. Stanovení sušiny

  • Norma: ČSN 57 0104-3   (570104)
  • Název: Metody zkoušení mléka a tekutých mléčných výrobků. Stanovení sušiny
  • Kategorie: 5701 - Metody zkoušení
  • Katalogový kód:29527
  • Dostupnost:Tisk
  • Třídící znak:570104
  • Platnost:Norma není platná - byla zrušena bez náhrady
  • Vydání:neznámé
  • Účinnost:10/1985 - 06/2015
  • Jazyk:Norma je v češtině (vydaná před r.1993 může být ve slovenštině).

Anotace textu normy ČSN 57 0104-3   (570104)

Norma určuje metody stanovení sušiny v mléce a tekutých mléčných výrobcích, z nichž každá platí v dané oblasti použití. Normalizovány jsou metoda A stanovení sušiny sušením do konstantní hmotnosti bez písku, metoda B stanovení sušiny sušením do konstantní hmotnosti s pískem a metody C stanovení sušiny sušením konstantní domu s pískem. Jsou normalizovány a podrobně popsány výše uvedené metody. Norma tedy také stanovuje sledování (zjišťování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN 57 0104 část 3 byla schválena 3.5.1984 a nabyla účinnosti od 1.10.1985. Nahradila čl. 38, 100, 109, 114 a 121 ČSN 57 0530 z 18.5.1972.

´Změnou 1)-2/1998´, vydanou v únoru 1997 se s účinností od 1.3.1998 ruší metoda A. Nyní ČSN ISO 6731 (57 0535).

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.