ČSN 57 0104-3 (570104) Metody zkoušení mléka a tekutých mléčných výrobků. Stanovení sušiny
- Norma: ČSN 57 0104-3 (570104)
- Název: Metody zkoušení mléka a tekutých mléčných výrobků. Stanovení sušiny
- Kategorie: 5701 - Metody zkoušení
- Katalogový kód:29527
- Dostupnost:Tisk
- Třídící znak:570104
- Platnost:Norma není platná - byla zrušena bez náhrady
- Vydání:neznámé
- Účinnost:10/1985 - 06/2015
- Jazyk:Norma je v češtině (vydaná před r.1993 může být ve slovenštině).
Anotace textu normy ČSN 57 0104-3 (570104)
Norma určuje metody stanovení sušiny v mléce a tekutých mléčných výrobcích, z nichž každá platí v dané oblasti použití. Normalizovány jsou metoda A stanovení sušiny sušením do konstantní hmotnosti bez písku, metoda B stanovení sušiny sušením do konstantní hmotnosti s pískem a metody C stanovení sušiny sušením konstantní domu s pískem. Jsou normalizovány a podrobně popsány výše uvedené metody. Norma tedy také stanovuje sledování (zjišťování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN 57 0104 část 3 byla schválena 3.5.1984 a nabyla účinnosti od 1.10.1985. Nahradila čl. 38, 100, 109, 114 a 121 ČSN 57 0530 z 18.5.1972.
´Změnou 1)-2/1998´, vydanou v únoru 1997 se s účinností od 1.3.1998 ruší metoda A. Nyní ČSN ISO 6731 (57 0535).
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.