ČSN 56 0130-2 (560130) Metody zkoušení cukrářských výrobků. Část 2: Vzorkování
- Norma: ČSN 56 0130-2 (560130)
- Název: Metody zkoušení cukrářských výrobků. Část 2: Vzorkování
- Kategorie: 5601 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:18274
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:560130
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:09/1995
- Účinnost:10/1995 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN 56 0130-2 (560130) Metody zkoušení cukrářských výrobků. Část 2: Vzorkování Norma Kat. číslo: 18274

Anotace textu normy ČSN 56 0130-2 (560130)
Tato druhá část normy platí pro vzorkování všech druhů cukrářských výrobků včetně polotovarů. Stanoví způsob získání vzorků, způsob úpravy a přípravy vzorků ke zkoušení senzorickému, fyzikálnímu a chemickému. Norma obsahuje tyto kapitoly: kapitolu 1 - Předmět normy a rozsah použití, kapitolu 2 - Definice, kapitolu 3 - Všeobecně, kapitolu 4 - Vzorkovací postup a kapitolu 5 - Úprava a příprava vzorků ke zkoušení. Hlavní obecné požadavky na odběr vzorků - jak patrno z přehledu kapitol - jsou (podrobně) popsány. Norma tedy stanovuje zásady pro odběr vzorků k provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0130-2 byla vydána v září 1995. Nahradila kapitolu II, čl. 6 až 25 ČSN 56 0130 z 16.7.1970.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.