ČSN 46 3090 (463090) Doporučená terminologie pro normy na suché a sušené ovoce a definice vad
- Norma: ČSN 46 3090 (463090)
- Název: Doporučená terminologie pro normy na suché a sušené ovoce a definice vad
- Kategorie: 4630 - Ovoce čerstvé a suché skořápkové ovoce
- Katalogový kód:26399
- Třídící znak:463090
- Platnost:Norma není platná
- Vydání:11/1997
- Účinnost:12/1997 - 05/2005
- Jazyk:Norma je v češtině.
Anotace textu normy ČSN 46 3090 (463090)
Norma je identická s doporučenou terminologií UN/ECE:1992. Norma stanovuje termíny a jejich definice z oblasti posuzování jakosti suchého a sušeného ovoce. V kapitole 2 - Vady skořápky suchých plodů ve skořápce norma uvádí, že vady zhoršující vzhled jsou: skvrny, nečistoty, ulpělá zemina, ulpělé oplodí, viditelné cizí příměsi, rozbité skořápky, poškození způsobená hmyzem, plísně. Dále norma obsahuje Kapitolu 3 - Vady jedlé části a Kapitolu 4 - Ostatní vady (způsobené vnějšími vlivy). Tři vady v kapitole 3 a 11 vad v kapitole 4 definuje. ČSN 46 3090 byla vydána v listopadu 1997.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.